Wie zijn wij?

Kitty Glas-in-Lood bestaat sinds 2007 en is samen met Remco Bouwonderhoud ondergebracht in de Aalders Selles VOF. Hierdoor kunnen glas-in-lood panelen ook vakkundig geplaatst worden in ramen, deuren of kasten. Alle glas-in-lood werkzaamheden worden uitgevoerd in het eigen atelier in Huizen.  

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht.....?

 

 

Nieuw glas-in-lood?
Misschien hebben uw buren wel glas-in-lood, maar u nog niet? En past het eigenlijk toch wel bij het huis? Of is er een mooie paneeldeur waar (gedeeltelijk) glas-in-lood in zou kunnen? Of heeft u behoefte aan een voorzetraam tegen de inkijk? In overleg kunnen wij een ontwerp maken voor een nieuw glas-in-lood paneel. 

Uit het ruime assortiment glas zoeken we vervolgens glassoort en kleuren uit die passen bij het huis en interieur. U kunt kiezen uit de glassoorten Spectrum/Oceanside, Wissmach en de mondgeblazen glassoorten Lamberts en Jaslo. In het atelier hebben wij monsterstukjes van al deze types glas.

  Oceanside Glass & Tile – The World's Foremost Glass Tile Expert         Paul Wissmach Glass Factory | Colored Sheet Glass for Architects ...          glas-lamberts - De glas in lood shop    Patera na ciasto LAWENDA Duo

Het nieuwe paneel kunnen wij ook weer plaatsen, indien gewenst.

Moet een raam gerestaureerd worden?
Is het lood zo slecht dat u bang bent dat het paneel uit het kozijn valt? Wij kunnen het restaureren door het raam uit elkaar te halen, het glas te reinigen en vervolgens in nieuw lood te plaatsen.  Is er een ruitje stuk in het paneel? Dat kunnen wij (mits het lood nog in redelijke staat is) op locatie vervangen. Het oude ruitje wordt verwijderd, een nieuw ruitje wordt geplaatst.

Wij hebben een voorraad met antiek glas, dus ook antieke panelen kunnen met (nagenoeg) gelijk glas gerestaureerd worden.

Leuk bijpassend windlicht?
Heeft u al glas-in-lood ramen in uw huis? Wat dacht u dan voor een leuk bijpassend windlicht. Wij maken een vierkant windlicht (formaat en onderschaal naar keuze) met hetzelfde patroon en dezelfde kleuren als het glas-in-lood dat u al in huis heeft.

Glas-in-lood in dubbel glas (nieuw of bestaand)

Heeft u glas-in-lood en wilt u dit in dubbel glas hebben? Dit kunnen wij verzorgen. Als het lood nog goed genoeg is, kunnen wij het paneel in een nieuw profiel plaatsen zodat we het vervolgens in dubbel glas kunnen zetten. Het nieuwe dubbel glas raam wordt wel groter, dus het kozijn moet uitgefreesd kunnen worden (of er moeten nieuwe kozijnen komen). Als het patroon het toelaat, kan ook het glas-in-lood soms in zijn geheel kleiner worden gemaakt.

Wilt u nieuw glas-in-lood in dubbel glas naar eigen ontwerp, dan kunnen we dit ook verzorgen.

Op de website onder het tapje "Glas-in-lood in dubbel glas" kunt u precies zien hoe het proces (schematisch) in zijn werk gaat.

Op (bestaand of nieuw) glas-in-lood in dubbel glas zult u nergens garantie krijgen (uitzonderingen daargelaten) en omdat er teveel factoren zijn waardoor er uiteindelijk condens kan ontstaan. Bij ons krijgt u in elk geval één maand garantie na plaatsing omdat wij van mening zijn dat als er binnen een maand condens ontstaat, wij een fout gemaakt hebben met het kitten of plaatsen.

Workshop?

Altijd al eens "iets" met glas-in-lood willen doen? Ook dat kan bij Kitty Glas-in-Lood. Leer in één dag de basis van glas-in-lood. Kijk voor alle informatie en mogelijkheden op de

Workshops pagina!

Webshop

Wilt u zelf glas-in-lood gaan maken of doet u dat al, neem dan eens een kijkje in de webshop. U vindt hier vele aantrekkelijk geprijsde gereedschappen en materialen. Door een eigen account aan te maken kunt u snel via de webshop bestellen. Uw bestelling kan worden opgestuurd of u kunt deze afhalen in het atelier.

Interesse?

Voor alle opties geldt, neem gerust vrijblijvend contact met ons op zodat we een passend voorstel kunnen doen. Wij zijn te bereiken tot 18.00 uur op 06-42164116 of u kunt een mail sturen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of kom eens langs in het atelier waar een kopje koffie of thee voor u klaar staat....

CONTACTGEGEVENS
Kitty Glas-in-Lood

Atelier: Kabelweg 1b

1271 AN  Huizen
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

I.v.m. vakantie is het atelier gesloten van 28 juni t/m 31 juli!

Postadres: Kielzog 28, 1276 GX Huizen

Tel. 06-42164116
Mailadres: info@kittyglasinlood.nl
KvK: 67674321

Atelierruimte huren?

Atelierruimte huren?

In het atelier is een ruimte beschikbaar voor de verhuur. Mocht u thuis geen ruimte of gelegenheid hebben om zelf aan de slag te gaan met gals-in-lood, dan kunt u atelierruimte huren. Er staat een werktafel van 2.20 x 1.00 meter met hoge krukken. U kunt uw eigen gereedschap meenemen, maar u kunt ook gereedschap huren. De materialen kunt u zelf meenemen, maar uiteraard kunt u deze ook bij ons aanschaffen.

 

Aanwezig gereedschap

-Drie soorten glassnijders en snijlatten, werkmat met strokensnijder

-Alle benodigde (breek-/gruis-)tangen

-Slijpmachines

-Glaszaag

-Soldeerbouten

-Glasoven (binnenmaat 45x35 cm) en diverse mallen voor schalen

 

Neem voor voor meer informatie gerust even contact op!

Atelier Kitty Glas-in-Lood/Remco Bouwonderhoud
Atelier Kitty Glas-in-Lood/Remco Bouwonderhoud

LOCATIE

Zowel Kitty Glas-in-Lood als Remco Bouwonderhoud bevinden zich op de Kabelweg 1b, 1271 AN  Huizen.

 

Vind ons leuk op facebook en we houden u op de hoogte van nieuwtjes, acties en aanbiedingen!