Projecten

Bussum -

Een voordeur in Bussum met een grote ruit en een smeedijzeren hekwerk hebben we aangepast zodat er glas-in-lood in past.

nieuw glas-in-lood

De ruit en het hekwerk zijn verwijderd en met hout is het gat "opgevuld" zodanig dat er twee glas-in-lood ramen in kunnen.

in bestaande voordeur

Het glas-in-lood zit in dubbel (veiligheids) glas. Goed voor de isolatie en de veiligheid. De voordeur wordt nog in z'n geheel wit geschilderd.

Amsterdam -

In bestaande en suite deuren waar slechts één klein glaspaneel in zat, hebben we een groot glas-in-lood raam gemaakt.

nieuw glas-in-lood

Het bestaande glas en het onderliggende houten paneel is verwijderd. Hierdoor is er ruimte om een groot glas-in-lood paneel te plaatsen.

in en suite deuren

Het glas-in-lood is passend bij de eerder gemaakte tussendeuren en bovenlichten waarbij het patroon net even anders is (zie project hieronder).

Amsterdam -

In bestaande tussendeuren hebben we glas-in-lood panelen gemaakt. Patroon en kleuren in overleg met de klant.

nieuw glas-in-lood

De bestaande deuren zijn aangepast; houten panelen zijn verwijderd zodat hier het glas-in-lood in past.

in tussendeuren

De deuren komen alledrie op de hal uit.

 

 

 

 


De donkere gang is nu een stuk lichter geworden.

Huizen - nieuw glas-in-lood in

Voor een klant in Huizen twee bovenlichten gemaakt boven de deuren naar zowel de keuken als de woonkamer, naar eigen ontwerp. Er is gekozen voor een combinatie van Wissmach en Oceanside glas.

bovenlichten

Het eindresultaat zoals de klant zelf zei, alsof het er altijd al heeft gezeten.

Amstelveen - nieuw glas-in-lood voorzetramen en tussendeur

Bijna alle buren hadden nog het glas-in-lood, behalve dit huis in Amstelveen. Dus, we hebben het patroon nagetekend, alles in dezelfde verhouding. De nieuwe ramen zijn vervolgens als voorzetraam geplaatst. De tussendeur was een deur met acht ruitjes. Deze hebben we eruit gehaald zodat er één groot glas-in-lood paneel in past! Mooi geheel zo.....

Almere - nieuw

Voor een nieuw gebouwd huis in Almere (Oosterwold) hebben we samen met de eigenaren een glas-in-lood raam ontworpen. Dit is als voorzetraam geplaatst bij de voordeur.

glas-in-lood

Het is opgebouwd uit vier "blokken" met dezelfde kleuren, maar wel steeds op een andere plek in het blok.

als voorzetraam

Het gebruikte glas is Spectrum/Oceanside en het levert een prachtig kleurenspel op met de zon erdoor.

Zeist - nieuw glas-in-lood

In een woning in Zeist hebben we een paneeldeur aangepast zodra er glas-in-lood in kon.

in paneeldeur

De drie bovenste houten panelen zijn verwijderd en hiervoor in de plaats zijn glas-in-lood ramen gekomen.

Den Haag -

Voor een woning in Den Haag hebben we twee bestaande paneeldeuren aangepast. Het bovenste houten paneel hebben we verwijderd en hiervoor in de plaats hebben we glas-in-lood panelen geplaatst.

nieuw glas-in-lood

Kleuren zijn afgestemd op het interieur en de panelen zijn geheel gemaakt van Spectrum/Oceanside Waterglas met groen, blauw en transparant glas.

in paneeldeuren

Hilversum - restauratie

In een tussendeur in een woning in Hilversum zat een prachtig glas-in-lood paneel met wybers. Helaas was het lood erg slecht en daardoor was het paneel gaan zakken. Bovendien was er glas stuk.

tussendeur

We hebben het paneel uit elkaar gehaald, het glas schoongemaakt en waar nodig vervangen. Vervolgens is het paneel in nieuw lood gezet, gekit met speciale glas-in-lood kit (tussen het glas en het lood) en weer teruggeplaatst in de deur.

Wassenaar - nieuw glas-in-lood

Voor een en suite constructie bij een klant in Wassenaar hebben we glas-in-lood panelen ontworpen. De kleuren zijn afgestemd op het interieur.

en suite deuren

Voor het gekleurde glas is gebruik gemaakt van het prachtige Lamberts mondgeblazen glas en het blanke glas is Artista glas.

Itens (Friesland) - nieuwe glas-in-lood ramen

Voor een klant in Itens (Friesland) hebben we vijf glas-in-lood ramen voor in de woonkamer en een wc-raampje gemaakt die als voorzetraam zijn geplaatst voor het bestaande isolatieglas. De kleuren zijn geïnspireerd op het glaskunstwerk van Marijke Kuiphuis uit Ootmarsum dat aan de muur hangt. Voor het wc-raampje is het patroon iets aangepast.

Bussum - nieuw glas-in-lood

in dubbel glas

Nieuw glas-in-lood voor een jaren dertig woning in Bussum. Aan de zijkant van het huis zaten al kleine raampjes met hetzelfde patroon en glas. Voor de serre aan de voorkant drie ramen gemaakt en tevens in dubbel glas geplaatst.

Amsterdam - nieuw glas-in-lood

Voor een nieuw gemaakte en suite constructie hebben we twee glas-in-lood panelen gemaakt voor in de en suite deuren. De en suite constructie is als afscheiding gemaakt tussen slaap- en woonkamer.

 

in en suite deuren

We hebben gekozen voor alleen maar blank glas maar wel met allemaal verschillende structuren. Het lood is gepatineerd (donkerder gemaakt).

Hilversum - restauratie glas-in-lood

in tussendeur

Er waren diverse ruitjes stuk in een bestaand glas-in-lood paneel in een tussendeur. Daarnaast was het lood dusdanig slecht dat er geen stevigheid meer in het paneel zat. Het paneel is uit elkaar gehaald, het glas schoongemaakt en de kapotte ruitjes zijn vervangen door zoveel mogelijk gelijkend glas. Vervolgens is alles weer in nieuw lood gezet en eenzijdig gekit voor de stevigheid. Het paneel was tevens verstevigd met losse roedes; dit is ook weer op het gerestaureerde paneel gedaan. Met bindlood zijn rondjes op het paneel gesoldeerd waar losse roedes doorheen kunnen.

Hilversum - nieuw glas-in-lood

Bij dezelfde klant in Hilversum uit het vorige project, is nu ook het paneel uit de wc-deur vervangen door glas-in-lood.

in wc-deur

Hier zijn dezelfde kleuren gebruikt als in de andere ramen. Voor het blanke glas is gekozen voor een niet doorzichtige blanke structuur. Wel fijn voor een wc-deur.....

Hilversum - nieuw glas-in-lood

Twee bestaande paneeldeuren zijn aangepast zodat er glas-in-lood in past. Het bovenste paneel is verwijderd. Hier is vervolgens glas-in-lood in geplaatst dat weer past bij reeds bestaand glas-in-lood in het huis.

in tussendeur

Delft - nieuw glas-in-lood in

dubbel glas

Voor een klant in Delft een ontwerp gemaakt voor glas-in-lood in het woonkamerraam (2.30 meter) en het raam boven de voordeur. Beide panelen hebben we tevens in dubbel glas geplaatst.

Blaricum - nieuw glas-in-lood

Voor een klant in Blaricum twee nieuwe glas-in-lood panelen naar ontwerp van de klant gemaakt. De rand rondom is uitgevoerd in amberkleurig Oceanside glas en de horizontale rand in het midden is grijs Oceanside glas. Het middengedeelte is vensterglas.

in dubbel glas

Vervolgens zijn beide panelen in dubbel glas geplaatst.

Naarden - gedeeltelijke restauratie

Bij een klant in Naarden was het onderste gedeelte van het glas-in-lood in een schuifdeur verzakt. Dit bleek echter geen glas te zijn, maar plexiglas met plaklood. In het atelier hebben we een passend stuk glas-in-lood gemaakt met dezelfde verdeling.

schuifdeur

Ter plaatse hebben we het plexiglas verwijderd en het nieuwe stuk glas-in-lood aan het bestaande paneel bevestigd. Het lood is vervolgens gepatineerd (donkerder gemaakt) zodat er nauwelijks verschil te zien is.

Hilversum - nieuw glas-in-lood boograam

Boven de haldeuren bij een klant in Hilversum (zie ook foto's hieronder) hebben we een boograam gemaakt waarin het patroon van de haldeuren en de en suite deuren weer terugkomt. Uiteraard is het boograam uitgevoerd in hetzelfde glas (mondgeblazen Lamberts antiekglas voor de kleuren en Artista glas voor het blanke glas). De loodlijnen in het boograam lopen door in de loodlijnen van de haldeuren eronder.

Hilversum - nieuw glas-in-lood

Voor een jaren 30 woning in Hilversum samen met de klant een patroon ontworpen voor zowel de en suite deuren tussen woon- en eetkamer als de haldeuren. De kleuren komen terug in de vloer en de glas-in-lood ramen zijn gemaakt van het prachtige mondgeblazen Lamberts antiekglas, gecombineerd met blank Artista glas.

en suite deuren en haldeuren

Voor de haldeuren is dezelfde rand gebruikt als in de en suite deuren, maar geen middenpatroon. Uiteraard ook hetzelfde glas en kleuren.

In het boograam boven de deuren komt nog een glas-in-lood raam met bijpassend patroon en weer hetzelfde glas en kleuren.

Amersfoort - nieuw glas-in-lood

Via een kozijnenleverancier uit Huizen hebben we twee glas-in-lood ramen gemaakt, uiteraard in overleg met de klant. Deze zijn vervolgens in dubbel glas (en gelaagd glas) geplaatst. 

voordeur in dubbel glas

De kozijnenleverancier heeft ze in een nieuwe voordeur gezet. Mooi resultaat.....

Almere - nieuw glas-in-lood tussendeur

Voor een klant in Almere een ontwerp gemaakt en uitgevoerd voor een deur tussen keuken/woonkamer en hal met kleuren die mooi passen bij het interieur.

Hillegom - nieuw glas-in-lood in dubbel glas

Voor een klant in Hillegom maakten we drie nieuwe glas-in-lood ramen die we vervolgens in dubbel glas hebben geplaatst. Omdat lood in dubbel glas niet meer vekleurt, is het lood gepatineerd om het een oudere uitstraling te geven.

Utrecht - en suite deuren

In de en suite deuren in een jaren dertig woning in Utrecht was een aantal ruitjes stuk en het lood was zeer slecht. In het atelier hebben we de panelen uit elkaar gehaald, het glas schoongemaakt en daar waarnodig verangen.

gerestaureerd

Vervolgens is alles weer in nieuw lood gezet, gekit met speciale glas-in-lood kit (tussen het glas en het lood in) en de deuren kunnen weer jaren mee!

Huizen - nieuw glas-in-lood voor

Voor een raam in een aanbouw hebben we een mooi glas-in-lood raam gemaakt bestaande uit grijs, roze en aqua kleuren, gecombineerd met vensterglas. Het grijze en roze glas is cathedraal glas.

aanbouw

Hilversum - restauratie i.v.m.

We hadden twee prachtige ramen uit een monumentenpand in Hilversum gehaald waarvan er één flink beschadidgd was door vuurwerk. Glas was kapot, het lood was verbogen; kortom het hele raam was uit zijn verband. Aangezien het hier om twee naast elkaar gelegen ramen gaat, wilde de klant graag dat wij beide ramen zouden restaureren. Er was gelukkig nog een derde "reserveraam" beschikbaar waar het glas van gebruikt kon worden voor het kapotte raam.

vuurwerkschade

Beide ramen zijn uit elkaar gehaald, het glas is schoongemaakt en het kapotte glas is vervangen door glas uit het "reserveraam". Vervolgens in nieuw lood gezet en dubbelzijdig gekit met speciale glas-in-lood kit (voor de stevigheid en om waterdicht te maken). En vervolgens zijn de ramen weer teruggeplaatst.

Naarden - restauratie op locatie

Bij een huis in Naarden een kleine restauratie op locatie uitgevoerd. Twee wybers in het glas waren kapot. Dit betekent eerst goeie malletjes knippen en vervolgens glas snijden.

paneel met wybers

En uiteindelijk zie je er niets meer van!

Utrecht - nieuw glas-in-lood voorraam

In een tussendeur zat reeds glas-in-lood maar nog niet in de bovenlichten boven het voorraam. We hebben in bijpassende kleuren en patroon voorzetramen gemaakt.

en glas-in-lood in dubbel glas in voordeur

In het bovenlicht boven de voordeur zat glas-in-lood, maar nog niet in de voordeur zelf. We hebben de voordeur aangepast zodat er een glas-in-lood raam met het zelfde patroon en kleuren in past. Tevens is dit glas-in-lood in dubbel glas geplaatst. Veilig en goede isolatie!

Blaricum - restauratie glas-in-lood kastdeuren

In kastdeuren en tussendeuren was het lood zo vergaan en bovendien was er glas kapot, dat we het in het atelier in nieuw lood gezet hebben en het glas hebben vervangen. Vervolgens teruggeplaatst en het ziet er weer prachtig uit.

en tussendeuren

Hilversum - nieuw glas-in-lood

Voor een jaren 30 woning in Hilversum hebben we samen met de klant een ontwerp gemaakt voor bestaande en suite deuren. Het resultaat is prachtig en het lijkt of het glas-in-lood er altijd zo heeft gezeten!

voor en suite deuren

Huizen - nieuw glas-in-lood in dubbel glas

Voor een klant in Huizen een vierkant raam van 75 cm met geslepen wybers gemaakt en in dubbel glas ingebouwd. Kleuren die passen bij een bestaande deur in de woonkamer.

 

Huizen - restauratie

Een gebrandschilderd Huizer Boertje, in lood gezet. Helaas waren er twee stukken uit zijn sjaal en één stuk bij de rand kapot.

brandschilderwerk

De kapotte stukken zijn opnieuw gebrandschilderd op gelijkend glas en weer teruggeplaatst in het paneel.

en nieuwe stevige rand

Rondom is een nieuwe stevige rand van lood met een inlegstaal geplaatst zodat het paneel weer mooi kan hangen.

Amsterdam - bestaand glas-in-lood

Een mooi glas-in-lood paneel met tulpen dat jarenlang boven een voordeur in Amsterdam zat. Er is echter een nieuw kozijn geplaatst en de klant wilde het erg graag in dubbel glas hebben. Het paneel moest daarom aangepast om het in het kleinere kozijn en dubbel glas te kunnen plaatsen.

aangepast voor dubbel glas

Het patroon is iets aangepast, onderin zijn twee bladeren verwijderd omdat deze in de verdrukking kwamen. Vervolgens is het in dubbel glas geplaatst.

Amstelveen - nieuw glas-in-lood bij bestaande ramen

In een nieuw kozijn wilde de klant graag hetzelfde glas-in-lood dat ook al in andere kozijnen zat. Patroon nagetekend, bijpassend glas en kleuren gezocht en het lijkt of het raam er altijd al heeft gezeten!

Huizen - restauratie glas-in-lood buitendeur

Bij het glas-in-lood paneel in deze achterdeur was een aantal blanke ruitjes gebroken en het lood was zeer slecht. Paneel uit elkaar gehaald, glas schoongemaakt en het kapotte glas vervangen door nieuw glas. Daarna alles weer in lood gezet, tweezijdig gekit om goed waterdicht te maken en het kan weer jaren mee!

 

Hilversum - restauratie glas-in-lood tussendeuren

Het glas-in-lood in bijna alle tussendeuren (acht stuks) was slecht. Het lood was gebroken. Panelen zijn uit elkaar gehaald, schoongemaakt en weer teruggeplaatst.

Hilversum - bestaand glas-in-lood in dubbel glas

In de zijgevel van het huis zat dit glas-in-lood, maar als enkel glas. De panelen uit elkaar gehaald, kleiner gemaakt zodat het in het dubbel glas profiel kan en in dubbel glas geplaatst. Veilig en goed geïsoleerd!

Blaricum - nieuw glas-in-lood in bovenlichten

In bestaande bovenlichten boven een wc-deur en woonkamerdeur hebben we nieuwe glas-in-lood ramen geplaatst met mooie kleuren. De gang was wat "grijs-wit", maar is nu mooi kleurrijk!

Hilversum - nieuw glas-in-lood in dubbel

In een jaren dertig woning in Hilversum was volop glas-in-lood aanwezig. In de nieuw gebouwde aanbouw wilde de klant hetzelfde glas-in-lood hebben. We hebben het patroon nagetekend en aangepast aan de nieuwe maten en gelijkend glas uitgezocht. Vervolgens zijn de panelen in dubbel glas geplaatst.

glas

Van buitenaf gezien; een groot raam boven de openslaande deuren en drie kleinere ramen.

Huizen - Medaillons in glas-in-lood

Een oud glas-in-lood paneel met emotionele waarde. Helaas past het niet in het huis van de klant. We hebben het paneel uit elkaar gehaald en de drie medaillons in lood gezet met ophanghaakjes. En nu past het wel.....

 

Huizen - restauratie glas-in-lood

Een prachtig glas-in-lood paneel met irissen. Het paneel heeft een emotionele waarde voor de klant; haar moeder had het in een deur zitten. Er waren wat stukjes glas kapot dus deze hebben we vervangen. Vervolgens hebben we er een stevig profiel omheen gemaakt zodat het opgehangen kan worden.

Dreischor (Zeeland) - Wapen van Dreischor in glas-in-lood

In opdracht gemaakt: het Wapen van Dreischor (Zeeland). Schaapjes en gras uit glas gezaagd en op het blauwe glas versmolten in de glasoven zodanig dat je reliëf voelt. Daarna lood om het glas gemaakt met ophanghaakjes van inlegstaal.

Zutphen - nieuw glas-in-lood in voordeur, in dubbel glas

In Zutphen een minder mooie voordeur..... Het oude glas is verwijderd en een nieuwe middenstijl is geplaatst.

 

Nieuw glas-in-lood in dubbel glas is geplaatst en boven de voordeur een klein bijpassend raampje, ook in dubbel glas.

 

Van buitenaf prachtig resultaat, alsof het er altijd heeft gezeten!

Huizen - Oud glas-in-lood in bovenlicht

Heeeel oud raam uit de sigarenwinkel in Amsterdam van opa..... Uit elkaar gehaald, schoon gemaakt en verkleind. Nu past het in een bovenlicht in het huis van de kleindochter. Mooie herinnering.....

 

Ridderkerk - restauratie glas-in-lood

Verschillende ruitjes in een tussendeur waren gesneuveld. We hebben ze vervangen, deur opnieuw gekit met glas-in-lood kit en hij kan weer jaren mee!

in binnendeur

Driemond - glas-in-lood gerestaureerd met

Fraai glas-in-lood paneel met een gebrandschilderd medaillon erin. Het lood was slecht en er was glas stuk.

gebrandschilderd medaillon in tussendeur

Paneel uit elkaar gehaald, glas schoongemaakt en het kapotte glas vervangen door gelijkend glas. En het is weer een prachtige deur.....

Amstelveen - nieuw glas-in-lood in dubbel glas voordeur en zijramen

De hele straat heeft glas-in-lood in de voordeur en de zijramen. Deze klant niet. Dus...........we hebben het glas-in-lood nagemaakt in dezelfde kleuren en patroon én in dubbel glas geplaatst. Ook nog eens veilig en goede isolatie.....

Huizen - restauratie glas-in-lood

Bij een boerderij in Huizen in het Oude Dorp hebben we twee glas-in-lood ramen hersteld. De ene was nog wel heel maar heel "gammel". Deze is opnieuw gekit. Bij het andere raam was glas stuk. Dit hebben we vervangen. Uiteindelijk ziet alles er weer prima uit!

 

Amstelveen - nieuw glas-in-lood in dubbel glas

Een mooi jaren dertig huis is verbouwd en voorzien van nieuwe kozijnen. Hier mag glas-in-lood niet ontbreken..... In opdracht van de aannemer hebben we drie ramen gemaakt en in dubbel glas geplaatst.

 

Amsterdam - glas-in-lood in keukenkastdeurtjes

Hoe kun je je keuken een andere uitstraling geven.......? Voor een klant hebben we een mooi ontwerp gemaakt voor twee keukenkastdeurtjes. Mooie verlichting erachter en de keuken is compleet anders.....

Huizen - nieuw glas-in-lood in tussendeur

Voor een tussendeur bij een klant in Huizen hebben we twee mooie langwerpige ramen gemaakt. Ontwerp en kleuren hebben we samen met de klant gemaakt en passen uiteraard mooi bij de inrichting.

Huizen - restauratie bestaand glas-in-lood

In Huizen hebben wij in opdracht van een Gooische makelaar een aantal ramen gerestaureerd in een te koop staande villa. Hier was een groot aantal ruitjes beschadigd of gebarsten. Op locatie hebben wij het glas vervangen zodat de nieuwe eigenaar hier niet meer naar om hoeft te kijken.

 

Amstelveen - restauratie en suite deur

Eén van twee fraaie en suite deuren in Amstelveen was behoorlijk gehavend. Bij een aantal raampjes was nogal wat glas gebroken en het lood was slecht. De raampjes zijn aangevuld met soortgelijk glas en ze zijn in nieuw lood gezet. Het lood is vervolgens gepatineerd (donker gemaakt) zodat ze weer mooi passen bij de andere raampjes.

 

Baarn - restauratie bestaand glas-in-lood

In Baarn hebben wij een raam gerestaureerd waarvan verschillende ruitjes gebroken waren. Ook het lood was erg slecht zodat we dit in het atelier in nieuw lood hebben gezet. Het past nu weer mooi bij de overige ramen.

Huizen - glas-in-lood in isolatieglas in voordeur

In Huizen hebben we een voordeur met een grote glazen ruit aangepast. We hebben een middenstijl geplaatst zodat er twee nieuwe glas-in-lood panelen in dubbel glas in geplaatst konden worden. Het resultaat is prachtig!

 

 

Amsterdam - nieuw (bijpassend) glas-in-lood en restauratie

Bij reeds bestaande glas-in-lood ramen op de eerste verdieping, zijn deze twee nieuwe ramen gemaakt. Eén  boven de deur en één in de deur. Het grote raam heeft hetzelfde patroon als de bestaande ramen en het raam in de deur is een afgeleide van het bestaande patroon.

 

Van de twee bestaande glas-in-lood ramen op de eerste verdieping was bij één van de twee het lood heel slecht en er was glas kapot. Dit raam is in het atelier uit elkaar gehaald, het kapotte glas is vervangen en vervolgens is alles weer in nieuw lood gezet. Je ziet geen verschil!

Huizen - restauratie beschadigd glas-in-lood

Mooi oud raam (één van drie) in een woning in het oude dorp van Huizen. Helaas was één raam beschadigd door een rondvliegende voetbal.......

raam

Het raam is uitelkaar gehaald, het glas is schoongemaakt en de kapotte ruitjes zijn vervangen door zo veel mogelijk gelijkend glas. Daarna is het opnieuw in lood gezet en het lood is gepatineerd om het een oudere uitstraling te geven.

Hilversum - restauratie op locatie

Een aantal ruitjes in het rondgevormde bovenlicht was gebroken. De kapotte ruitjes worden eerst voorzichtig verwijderd, dan wordt nieuw glas teruggeplaatst. Uiteindelijk is er niets meer van te zien.

Huizen - glas-in-lood in dubbel glas

Een bestaand glas-in-lood raam hebben we op maat gemaakt en in speciaal profiel gezet. Vervolgens hebben we het in dubbel glas geplaatst. Het geheel is in een nieuw kozijn weer teruggeplaatst.

Huizen - nieuw glas-in-lood in bovenlicht

De deur is een standaard deur met glas-in-lood raam van een bouwmarkt. Het bovenlicht heb ik bijgemaakt in hetzelfde glas en in isolatieglas geplaatst. De wyber is van geslepen glas. Het is een mooie combinatie geworden.

Weesp - restauratie glas-in-lood

Het bestaande glas-in-lood raam was door inbraak beschadigd. Het is opnieuw in het lood gezet, het glas is aangevuld met zoveel mogelijk gelijkend glas en vervolgens is het in dubbel glas geplaatst.

 

De Meern - glas-in-lood in isolatieglas

Bij bestaande glas-in-lood ramen drie nieuwe ramen gemaakt voor in de bovenlichten. Patroon en glas zijn hetzelfde. De ramen hebben we vervolgens in isolatieglas geplaatst.

Amstelveen - restauratie glas-in-lood

In een ruit naast de voordeur waren verschillende ruitjes gesneuveld, net zoals in een raampje in de tussendeur naar de gang. Beide panelen zijn uit elkaar gehaald, het glas in schoongemaakt en alles is opnieuw in het lood gezet. De kapotte ruitjes zijn vervangen door nieuw (gelijkend) glas.

 

Huizen - restauratie glas-in-lood op locatie

In de rand van het glas-in-lood raam was een ruitje gebroken. Ter plaatse hebben we het ruitje eruit gehaald en nieuw (zo goed als zelfde kleur en structuur) ruitje teruggeplaatst. Het verschil is niet meer te zien!

 

Amersfoort - nieuw glas-in-lood bij bestaande deur

 Het reeds bestaande glas-in-lood paneel zat in een deur die niet paste. Remco Bouwonderhoud heeft een nieuwe deur op maat gemaakt zodat het paneel hier in overgezet kon worden. Ik heb vervolgens een bijpassend glas-in-lood paneel gemaakt voor het raam boven de deur. Mooi geheel zo.....

Bussum - nieuw glas-in-lood in binnendeuren

Nieuwe glas-in-lood panelen gemaakt voor en suite deuren en een tussendeur tussen woonkamer en kantoor. Het patroon van de en suite deuren is net even anders dan het patroon in de tussendeur.

Almere - restauratie glas-in-lood paneel

Dit mooie paneel kwam uit het huis van opa en oma van de klant. Het houtwerk om het glas hebben we verwijderd en rondom is vervolgens een staalstrip en U-lood geplaatst. Van de staalstrip zijn tevens haakjes gemaakt zodat het paneel nu kan hangen.

Huizen - nieuw glas-in-lood in binnendeur

 

In een binnendeur twee glas-in-lood panelen gemaakt volgens patroon van de klant. Uitgevoerd in vensterglas, blank en blauw waterglas.

Weesp - glas-in-lood in binnendeur

Een bestaande glas-in-lood deur moest aangepast worden zodat het bij andere (en suite) deuren met een patroon zou passen. Het paneel is daarom uit elkaar gehaald en het patroon uit de andere deuren is doorgevoerd in het nieuwe paneel.

Huizen - restauratie bestaand glas-in-lood

Van een hele serie glas-in-lood raampjes in een oud pand in Huizen moesten acht ruitjes gerestaureeerd worden. Van vijf ruitjes was het lood dusdanig slecht dat deze in het atelier uit elkaar gehaald zijn, de kapotte glaasjes zijn vervangen en het geheel is in nieuw lood geplaatst. Bij de overige drie ruitjes konden de kapotte glaasjes op locatie vervangen worden.

Huizen - glas-in-lood in isolatieglas voordeur

De initialen van de bewoners staan in het glas-in-lood raam. De initialen zijn met behulp van een mal met speciale etsch crème opgebracht, dit heeft een gezandstraald effect. Het glas-in-lood raam is vervolgens in isolatieglas geplaatst.

 

Huizen - nieuw glas-in-lood in isolatieglas

Glas-in-lood raam in isolatieglas, patroon en kleuren in overleg met de klant gemaakt. Dit raam zit aan de zijkant van het huis, naast de voordeur. In de (nog nieuw te maken) voordeur komt ook een glas-in-lood raampje met patroon en kleuren passend bij het zijraam.

Huizen - nieuw glas-in-lood in voordeur en in isolatieglas

Naast het zijraam hierboven, zit de nieuwe op maat gemaakte voordeur. Hierin is een Glas-in-lood raam in isolatieglas geplaatst. Het patroon en kleuren komen overheen met het naastgelegen zijraam.

Hoorn - nieuw glas-in-lood in binnendeuren

 

Nieuwe glas-in-lood ramen voor bestaande binnendeuren. De deuren komen alledrie uit in dezelfde gang.

Veenendaal - bestaand glas-in-lood in isolatieglas

Vier prachtige oude glas-in-lood ramen uit een kantoorpand in Veenendaal hebben we in isolatieglas geplaatst. De panelen zijn schoongemaakt, in speciaal Y-lood gezet en vervolgens in isolatieglas geplaatst. Omdat de ramen hierdoor wat groter worden, zijn de kozijnen vervolgens uitgefreesd.

Hilversum - Glas-in-lood in binnendeur

Een bestaande binnendeur is aangepast zodat er twee glas-in-lood panelen in geplaatst kunnen worden. Het oude glas is verwijderd en we hebben er een nieuwe middenstijl in gemaakt.

 

Met de klant een ontwerp gemaakt voor de glas-in-lood panelen en het resultaat is erg fraai geworden.

Almere - Glas-in-lood ramen naast binnendeur

In een nieuwbouwhuis zijn drie identieke glas-in-lood ramen geplaatst naast de binnendeuren. De ramen zijn ca. 2.30 meter hoog. De ramen zijn een combinatie van matglas, helder glas en geslepen glas.

Velp - Voorzetraam glas-in-lood

De klant heeft reeds glas-in-lood ramen in de bovenlichten en wilde graag een glas-in-lood raam tegen de inkijk om op te hangen. De kleuren moesten gelijk worden en het patroon bijpassend maar "net even anders". De kleuren zijn daarom in het nieuwe raam exact gelijk maar anders verdeeld en het patroon is "net even anders".

Huizen - voordeur met glas-in-lood in isolatieglas

Het bovenste glaspaneel uit de voordeur is vervangen door een glas-in-lood raam in isolatieglas. In het paneel zit o.a. donkergroen wat weer bij de houten gevel past.

Hilversum - restauratie deur

Restauratie van het glas-in-lood paneel in de kamerdeur. Het lood was geknakt op diverse plaatsen en er waren ruitjes gebarsten. Het raam is uit elkaar gehaald, het glas schoongemaakt en de kapotte ruitjes zijn vervangen door nieuw (gelijk) glas. Daarna is het paneel in nieuw lood gezet.

Hilversum - hangpanelen (tegen de inkijk)

Twee hangpanelen tegen de inkijk. Het patroon is gemaakt volgens een reeds bestaande glas-in-lood deur in de woonkamer. De kleuren zijn geïnspireerd door "kleurherinneringen" aan vroeger....... Lievelingskleuren van de overleden ouders.

Eesergroen - familiewapen

Een familiewapen bestaande uit drie bloemen. De bloemen zijn met de hand uit rood en groen glas gesneden en het schild uit lichtgrijs glas. De bloemen zijn op het schild versmolten in de glasoven, zodanig dat je de bloemen nog voelt (in reliëf). Vervolgens is er, als afwerking, lood (met staalstrip voor de stevigheid) om het wapen geplaatst zodat het kan hangen.

Huizen - restauratie glas-in-lood paneel op locatie

Twee ruitjes uit een en suite deur met glas-in-lood zijn op locatie vervangen. De oude ruitjes worden verwijderd door het lood rondom voorzichtig open te buigen. Er is gelijkend antiek glas op maat gesneden en dit wordt vervolgens teruggeplaatst in het lood. De deur ziet er nu weer als nieuw uit!

Hilversum - nieuw glas-in-lood in wc raam

Het oude wc-raam bestond uit melkglas; de overige ramen hadden al een glas-in-lood paneel. Voor het wc-raam is een glas-in-lood paneel gemaakt met hetzelfde patroon en dezelfde kleuren als in de overige ramen. Zo past alles nu mooi bij elkaar.

Nieuwegein - voorzetraam glas-in-lood

Samen met de klant een patroon gemaakt en kleuren samengesteld. Dit voorzetraam staat voor het keukenraam.

Nieuwegein - glas-in-lood raam in isolatieglas

Voor het paneel onder het keukenraam is een glas-in-lood raam in isolatieglas gemaakt. Hiervoor is hetzelfde patroon gebruikt dat reeds in het voorzetraam voor de keuken is gebruikt (zie foto hierboven). Achter het nieuwe glas-in-lood raam is een wit paneel geplaatst zodat de achterkant van de keuken niet zichtbaar is door het glas-in-lood raam.

Eesergroen - antieke glas-in-lood panelen

Voor een klant antieke panelen rondom met staal en U-lood verstevigd zodat de panelen kunnen hangen. Het nieuwe U-lood is gepatineerd zodat het een oude look heeft.

Weesp - glas-in-lood bovenlicht boven binnendeur

Glas-in-lood raam voor een bovenlicht boven een binnendeur. Patroon en kleuren in overleg met de klant gemaakt.

Blaricum - kastdeuren met glas-in-lood

Glas-in-lood deuren voor een op maat gemaakte kast.

Huizen - deuren en suite met glas-in-lood

Mooie glas-in-lood deuren voor kamer en suite in Huizen.

Amersfoort - drieluik glas-in-lood

Een drieluik van glas-in-lood ramen, elk 40 x 50 cm. Met de klant is het ontwerp gemaakt en zijn de kleuren uitgezocht.  In het buitenste lood (omtrek) is staal aangebracht waarvan tevens de ophanghaakjes zijn "gedraaid".

Hilversum - Nieuwe glas-in-lood ramen in binnendeuren

Samen met de klant hebben we een ontwerp gemaakt voor glas-in-lood ramen. Deze zijn vervolgens geplaatst in de entreedeur, wc-deur, kelderdeur, woonkamerdeuren en ensuite deuren. Op de foto links de entreedeur, wc-deur en woonkamerdeur.

Het glas-in-lood in de ensuite deuren heeft hetzelfde patroon als het glas-in-lood in de entreedeur.

Hilversum - restauratie glas-in-lood

De glas-in-lood ramen in deze ensuite deuren waren beschadigd en het lood was op diverse plaatsen gebroken. Het glas is schoongemaakt, kapotte ruitjes zijn vervangen en de ramen zijn opnieuw in het lood gezet.

Utrecht - voordeur met glas-in-lood

De bewoners vonden op zolder nog de originele glas-in-lood raampjes uit de jaren dertig voor in de voordeur. Het lood was wel aan vervanging toe, dus de raampjes zijn in nieuw lood gezet. Nu is de voordeur weer in originele staat.

Huizen (NH) - keukendeur met glas-in-lood

In een jaren dertig woning in Huizen zat nog het oorspronkelijke glas-in-lood in de en-suite deuren. In de keukendeur is een nieuw glas-in-lood raam geplaatst met het zelfde patroon.

Huizen - voorzetraam met glas-in-lood

Voorzetraam met kleuren die passen bij het schilderij dat er naast hangt.

Laren (NH) - nieuwe glas-in-lood ramen

Links het oude raam, rechts met glas-in-lood
Links het oude raam, rechts met glas-in-lood

In een bestaand wc-raam is een glas-in-lood raam gemaakt, gelijk aan de ramen bij andere huizen in de straat.

Het ontwerp in het buitenraam is tevens gebruikt voor de raampjes in de wc-deur aan de binnenkant.

Bussum - nieuwe glas-in-lood ramen in binnendeur

Links deur met houten paneel, rechts met glas-in-lood raam
Links deur met houten paneel, rechts met glas-in-lood raam

In de woonkamerdeur is een houten paneel vervangen voor een glas-in-lood raam.

Het ontwerp uit de woonkamerdeur is ook gebruikt voor het kleine raampje in de voordeur.

Het ontwerp is ook toegepast op twee windlichten (groot,  Ø 17 cm, klein Ø 10 cm) op zilveren schaaltje.

Bussum - restauratie glas-in-lood binnendeur

Klant had een oude binnendeur gekocht waarvan het glas-in-lood raam gedeeltelijk stuk was. Het raam is uit elkaar gehaald, schoongemaakt, kapotte ruitjes zijn vervangen, en vervolgens is het opnieuw in het lood gezet.