Workshops

Wat voor workshops zijn er?

Altijd al eens “iets” met glas-in-lood willen doen? Kitty Glas-in-Lood organiseert diverse workshops:

-Workshop glas-in-lood

-Workshop glas-in-lood in dubbel glas


Bij de workshops is er plaats voor maximaal 5 deelnemers. Mocht u met meer personen willen komen, neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.De workshops worden gegeven in het atelier in Huizen.

Workshop Glas-in-Lood

Workshop Glas-in-Lood

Leer in één dag de basisbeginselen van glas-in-lood! Begin met glasplaten en loodprofielen en ga naar huis met een mooi eigengemaakt glas-in-lood werkstuk!


Glas-in-lood is opgebouwd uit stukjes op maat gesneden glas die in een loodprofiel geplaatst worden. De kruispunten worden vervolgens gesoldeerd met tin. Tijdens de workshop maakt u kennis met de diverse facetten van het maken van glas-in-lood, van glas snijden tot solderen. U leert de diverse glazeniersgereedschappen en materialen te gebruiken zodat u na de workshop ook zelf aan de slag kunt. Bekijk hier een aantal foto's van eerdere workshops!

 

U kunt kiezen uit een glas-in-lood paneel (ca. 30x30 cm) of een sfeervol windlicht op een zilverkleurig schaaltje (ca. 14x14 cm.) (zie voorbeelden hiernaast).

Prijs: € 115,= per persoon (dit is inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee, iets lekkers en lunch). De workshop begint om 10.00 uur en zal ongeveer 16.30 uur afgelopen zijn. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar.

Er is plaats voor maximaal zes personen per workshop.

 

Deze workshop wordt op de volgende data gegeven, in het atelier te Huizen:

* Zaterdag 17 augustus, workshop glas-in-lood nog 2 plaatsen

* Zaterdag 14 september, workshop glas-in-lood nog 4 plaatsen

* Zaterdag 21 september, workshop glas-in-lood VOL!

* Zaterdag 5 oktober, workshop glas-in-lood nog 2 plaatsen

* Zaterdag 16 november, workshop glas-in-lood nog 5 plaatsen 

* Zaterdag 14 december, workshop glas-in-lood 

 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@kittyglasinlood.nl. Geef hierin aan wat u wilt maken (paneel of windlicht) en u krijgt vervolgens (per mail) een bevestiging.

Workshop glas-in-lood in dubbel glas

Tijdens deze workshop leert u hoe je een glas-in-lood paneel in dubbel glas kunt plaatsen. Op onze website wordt uitgelegd hoe dit in z'n werk gaat.

U maakt een glas-in-lood paneel (30x40 cm) naar een vast patroon en dat gaat u vervolgens in dubbel glas plaatsen. U leert werken met de benodigde gereedschappen en materialen zodat u het ook zelf kunt gaan doen.

 

Prijs: € 139,= per persoon (dit is inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch). De workshop begint om 10.00 uur en zal ongeveer 16.00 uur afgelopen zijn. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar.

 

Voor deze workshop moet u zelfstandig een glas-in-lood raam kunnen maken. Als u geen ervaring heeft met glas-in-lood maken, dan is deze workshop niet geschikt.

 

Deze workshop wordt op de volgende datum gegeven:

* Zaterdag 19 oktober nog 2 plaatsen

Heeft u interesse in deze workshop maar kunt u niet op de geplande datum, stuur dan gerust een mail!

 

Cursisten in het atelier!

Projecten basiscursus glas-in-lood

Foto's workshop dubbel glas

Impressie workshop

Bekijk onderstaand filmpje voor een leuke "live" impressie van een workshop......