Workshops

Projecten basiscursus glas-in-lood

Cursisten in het atelier!

Workshop Glas-in-Lood

Workshop Glas-in-Lood

Leer in één dag de basisbeginselen van glas-in-lood! Begin met glasplaten en loodprofielen en ga naar huis met een mooi eigengemaakt glas-in-lood werkstuk!


Glas-in-lood is opgebouwd uit stukjes op maat gesneden glas die in een loodprofiel geplaatst worden. De kruispunten worden vervolgens gesoldeerd met tin. Tijdens de workshop maakt u kennis met de diverse facetten van het maken van glas-in-lood, van glas snijden tot solderen. U leert de diverse glazeniersgereedschappen en materialen te gebruiken zodat u na de workshop ook zelf aan de slag kunt. Bekijk hier een aantal foto's van eerdere workshops!

 

U kunt kiezen uit een glas-in-lood paneel (ca. 30x30 cm) of een sfeervol windlicht op een zilverkleurig schaaltje (ca. 14x14 cm.) (zie voorbeelden hiernaast).

Prijs (per 1 januari 2023): € 109,= per persoon (dit is inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch). De workshop begint om 10.00 uur en zal ongeveer 16.30 uur afgelopen zijn. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar.

 

Deze workshop wordt in 2023 op de volgende data gegeven, in het atelier te Huizen:

* zaterdag 10 juni VOL

* zaterdag 2 september NOG 2 PLAATSEN!

* zaterdag 30 september NOG 2 PLAATSEN!

* zaterdag 28 oktober

* zaterdag 25 november NOG 2 PLAATSEN!

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@kittyglasinlood.nl. Geef hierin aan wat u wilt maken (paneel of windlicht) en u krijgt vervolgens (per mail) een bevestiging.

Wat voor workshops zijn er?

Altijd al eens “iets” met glas-in-lood willen doen? Kitty Glas-in-Lood organiseert diverse workshops:

-Workshop glas-in-lood

-Workshop glas-in-lood in dubbel glas

-Mini-workshop glas-in-lood

-Workshop glasfusing

Bij de workshops is er plaats voor maximaal 4 deelnemers. Mocht u met meer personen willen komen, neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.De workshops worden gegeven in het atelier in Huizen.

Workshop glas-in-lood in dubbel glas

Tijdens deze workshop leert u hoe je een glas-in-lood paneel in dubbel glas kunt plaatsen. Op onze website wordt uitgelegd hoe dit in z'n werk gaat.

U maakt een glas-in-lood paneel (ca. 30x40 cm) en dat gaat u vervolgens in dubbel glas plaatsen. U leert werken met de benodigde gereedschappen en materialen zodat u het ook zelf kunt gaan doen.

 

Prijs: € 139,= per persoon (dit is inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch). De workshop begint om 10.00 uur en zal ongeveer 16.00 uur afgelopen zijn. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar.

 

Voor deze workshop moet u zelfstandig een glas-in-lood raam kunnen maken. Als u geen ervaring heeft met glas-in-lood maken, dan is deze workshop niet geschikt.

 

Deze workshop wordt op afspraak ingepland. Neem gerust contact op!

 

Mini-workshop glas-in-lood

Mini-workshop glas-in-lood

Maak in één dagdeel een klein glas-in-lood windlicht! Het windlicht is 11 x 11 cm en staat op een vierkant schaaltje. Het windlicht bestaat per kant uit vier stukjes glas. Deze stukjes zijn al op maat gesneden en u kunt dus allerlei (kleur)combinaties maken! Vervolgens gaat u het glas in het lood zetten en u soldeert het windlicht in elkaar.

De mini-workshop duurt ca. drie uur en vindt plaats in het atelier in Huizen. De kosten bedragen € 69,= per persoon (inclusief koffie/thee en de materialen). Er is plaats voor maximaal vier deelnemers.

De mini-workshop kan ook gecombineerd worden met een lunch. Starttijd is dan 10.00 uur en eindtijd rond 14.30 uur. Er komt dan € 6,= per persoon bij.

 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@kittyglasinlood.nl en u krijgt vervolgens (per mail) een bevestiging.

 

Deze workshop wordt op de volgende data gegeven:

- zaterdag 12 augustus NOG 1 PLAATS!

Foto's workshop dubbel glas

Impressie workshop

Bekijk onderstaand filmpje voor een leuke "live" impressie van een workshop......