** INFORMATIE BIJ BESTELLEN VAN GLAS! **

Spectrum Glas
Spectrum is een Amerikaanse fabriek die zijn glas machinaal produceert. Glas van Spectrum is makkelijk te verwerken en in veel kleuren en soorten verkrijgbaar. Het glas is geschikt voor zowel glas-in-lood als tiffany.

Artique van Spectrum is met een haarfijn slingertje licht gestructureerd. Artique heeft een prachtige lichtbreking, wat een geraffineerde vervorming met zich mee brengt.
Waterglas van Spectrum heeft een golfende structuur die eruit ziet als de oppervlakte van een meer. Deze structuur wordt met een speciale wals op het glas aangebracht. Waterglas versluiert de achtergrond.
Rough rolled of kathedraal glas van Spectrum heeft een structuur die lichtbrekingen en vervormingen heeft, zonder een herkenbaar patroon. Dit patroon wordt met een speciale wals op het glas aangebracht. Rough rolled versluiert de achtergrond.
Smooth van Spectrum heeft een lichte structuur die lichtbrekingen en vervormingen heeft. Deze structuur wordt met een speciale wals op het glas aangebracht. Smooth versluiert de achtergrond.
Glas code eindigend op "SF" is gelijk aan "S" en te gebruiken voor glas-in-lood en tiffany. Het verschil is dat "SF" ook geschikt is voor glasfusie, COE 96 getest (System 96).

 

Als u niet op structuur wilt zoeken maar op kleur, typ dan in het zoekvenster in het zijmenu de gewenste kleur in; u krijgt een overzicht van alle gewenste kleuren en structuren.

 

Afmetingen
De dikte van het glas is ±3 mm (tenzij anders vermeld).
Via de webshop zijn de glasplaten verkrijgbaar in 30x30cm (deze afmeting geldt voor Artique, RR/Kathedraal glas en Smooth). De afmeting van platen Waterglas is 25x30 cm.
Platen van 60x30cm* zijn alleen af te halen in het atelier (geen verzending mogelijk).

*Voor waterglas zijn deze afmetingen 50x30cm.

Voor het bestellen van 60x30cm (of 50x30cm) platen bestelt u twee platen van 30x30cm (of 25x30cm) en geeft u aan dat u de bestelling wilt ophalen in het atelier.

De meeste kleuren en structuren zijn tevens verkrijgbaar in 120x60 cm (deze afmeting geldt voor Artique, RR/Kathedraal glas en Smooth). Waterglas is verkrijgbaar in 120x50 cm. Indien u hierin geïnteresseerd bent, neemt u dan even contact met ons op.

Kitty Glas-in-Lood streeft ernaar het glas uit voorraad te kunnen leveren. Getoonde kleuren kunnen afwijken. Verzenden van glas is voor risico van koper.